• Stiri

Știați că 91% din malware utilizează DNS pentru a-și desfășura campaniile?

Data: 17 mai 2017

Sursa: www.infoblox.com/products/secure-dns/


Amenințările avansate (APT) și programele malware se bazează pe DNS, în diverse etape ale lanțului de atacuri cibernetice pentru a infecta dispozitivele din interiorul rețelei, pentru a propaga malwareul și pentru a sustrage datele. Intrușii se bazează pe DNS pentru a infecta dispozitivele, cu cât este durează mai mult să descoperiți malwareul în rețea, cu atât este mai mare costul potențial al daunei.

Ransomwareul continuă să fie un virus cibernetic puternic, așa cum a fost observat în atacul, la scară largă WannaCry, din 12 mai 2017, care a infectat computere din 150 de țări. Conform unui studiu rececent realizat de IBM în ceea ce privește securitatea, cantitatea de e-mailuri infectate cu ransomeware a crescut cu 6000% până în prezent în 2017 față de anul 2016. Ransomware utilizează rezoluția DNS pentru a-și desfășura campaniile. Astfel, DNS devine planul de control perfect pentru a identifica dispozitivele infectate și pentru a împiedica ransomware-ul să cripteze datele. Mai mult, o forță de muncă din ce în ce mai mobilă înseamnă că securitatea tradițională ar putea să nu fie la fel de eficientă. Potrivit unui studiu recent efectuat pe un esantion de utilizatori la distanță și mobil, 70% dintre organizații sunt preocupate de pierderea datelor atunci când utilizatorii sunt off-network și 75% se îngrijorează de infiltrarea malware-ului din cauza creșterii accesului în afara rețelei.

Aveți implementate soluții ăn organizația dumneavoastră pentru a proteja utilizatorii indeferent unde se află, în roaming sau în birouri la distanță - împotriva malwareului și a strustragerii datelor?

Iată ce puteți face:

  • Opriți automat comunicațiile malware cu C&C / botnets la punctul de control DNS
  • Utilizați informații despre amenințări care sunt actualizate și foarte precise
  • Preveniți sustragerea datelor bazate pe DNS
  • Asigurați vizibilitate profundă a dispozitivelor infectate în sau în afara spațiului comercial
  • Oferiți opțiuni de implementare flexibile on-premise sau în cloud (SaaS)

Pentru a afla mai multe despre amenințările existente sau despre modul în care Infoblox ajută clienții, citiți acest whitepaper. Dacă preferați ca experții noștri să vă ajute, puteți solicita o versiune trail de 30 de zile a soluției.

Altele

Cel mai asteptat eveniment din industria IT - Romsym Day 2018! - 25 octombrie 2018
Vulnerabilitatea parolelor slabe - 06 septembrie 2018
M270 de la WatchGuard surclaseaza competitia - 08 august 2018
Red Hat OpenStack Administration 1 (CL110) - 07 august 2018
NComputing a lansat RX-RDP - 07 august 2018
Importanta instruirii Red Hat - 06 august 2018
Navicat lanseaza Navicat pentru MongoDB - 06 august 2018
MailStore Server pentru Office 365 - 03 august 2018
AuthPoint - un serviciu gestionat - 02 august 2018
WatchGuard Cloud suporta si se integreaza cu AuthPoint - 01 august 2018

| Stiri |