• Helix Proxy

Distributie / Helix Proxy

Real ofera doua produse software proxy, Helix Proxy, care permite utilizatorului sa reduca costurile legate de lungimea de banda pentru continutul care intra in retea si Helix Proxy Reverse care asigura cresterea performantei serverului.

Helix Proxy este destinat utilizarii in cadrul intranetului organizatiei, actionand ca un gateway care deserveste cererile interne RealPlayer pentru streaming media care este gazduit pe servere Helix in retea sau in afara retelei. Heliz Proxy poate fi folosit si de furnizorii de servicii care cauta o solutie care sa fie plasata ca un POP, astfel incat sa poata realiza managementul cererilor de continut care se afla in afara retelei.

Helix Proxy este soft-ul pe care utilizatorul il poate instala intr-o retea sau pe un ISP gateway, care colecteaza si organizeaza cererile clientilor de media live si on-demand de pe serverele Helix externe. Helix Proxy reduce traficul din retea prin eliminarea cererilor redudante de streaming media.

BENEFICII

Reduce costurile legate de lungimea de banda
Prin eliminarea transmisiei de date redudante intre server si proxy, utilizatorul are nevoie de o lungime de banda mai mica pentru a primi acelasi continut.

Controleaza continutul
Helix Proxy autentifica fiecare cerere client la origine, deci controlul continutului se face intotdeauna pe serverul de origine.

Securitate
Helix Proxy ascunde adresele IP ale utilizatorilor interni.
Imbunatateste playback la utilizator
Helix Proxy reduce problemele legate de transmisie care degradeaza calitatea experientei de playback.

CUM LUCREAZA HELIX PROXY
Primul pas in procesul Helix Proxy are loc atunci cand un RealPlayer sau un RealPlayer Enterprise solicita un fisier media digital de pe un Helix Server extern- de exemplu un angajat doreste sa urmareasca video pe CNN.com.

Aceasta cerere este directionata prin Helix Proxy, care trimite cererea catre Helix Server unde sunt stocate fisierele media digitale.

Helix Server verifica existenta fisierului si ca RealPlayer este autorizat prin adresa IP sau autentificarea continutului sa acceseze continutul. Daca Helix Server refuza cererea, atunci nu permite rularea fisierului cerut si deci nici Helix Proxy.

Helix Proxy are trei moduri diferite de a trimite date la clienti si alege automat cea mai eficienta metoda posibila, bazta pe tipul continutului cerut si configuratia retelei.
• Passthrough Toate cererile streaming media (atat la cerere cat si live) se duc prin Helix Proxy.
• Pull Splitting Pentru cereri live, Helix Proxy "partajeaza" stream intre clientii care au cerut.
• Cache Pentru cereri on demand , Helix Proxy stocheaza datele media pentru o vizualizare ulterioara de catre alti clienti.

Helix Proxy
Helix Proxy elimina cererile redudantate pentru continut aflat pe site-uri Web externe prin faptul ca realizeaza cache pentru continutul la cerere si imparte continutul live in retea.

Helix Proxy Reverse
Utilizatorul poate alege sa foloseasca tehnologia proxy-cache pentru a accelera performanta pentru Serverele Helix. In acest scenariu, utilizatorul poate inconjura unul sau mai multe servere Helix dintr-un centru de date cu Helix Proxy Reverse. Apoi poate folosi unLayer Four Switch pentru a echilibra cererile intre serverele Helix si Helix Proxy-Reverse, oferind in acest fel o alternativa proxy-cache la serverele Helix pentru a mari capacitatea.


Alte produse similare