• JBoss jBPM

Distributie / JBoss jBPM

JBoss jBPM este un JBoss Enterprise Framework care asigura managementul procesului de business (BPM) si orchestrarea proceselor intr-o maniera flexibila si scalabila.JBoss jBPM permite organizatiilor sa creeze si sa automatizeze procesele de business care coordoneaza oamenii, aplicatiile si serviciile. JBoss jBPM reduce timpul de dezvoltare.

MOTOR DE PROCES SCALABIL SI FLEXIBIL
Motorul de procese JBoss jBPM ofera o fundatie puternica pentru orchestrarea interactiunilor intre aplicatii si servicii. Acest produs este potrivit pentru arhitecturi orientate pe servicii si interopereaza cu toate tehnologiile de integrare bazate J2EE, si anume Web Services, Java Messaging, J2EE Connectors, JDBC si EJB

JBoss jBPM unifica definitia, executia si administrarea proceselor de workflow si ofera o platforma centralizata pentru managementul interactiunilor cu utilizatorii si sistemele.

MODEL FACIL DE PROGRAMARE
Jboss jBPM ofera un model de programare orientat pe process cu Process Definition Language (jPDL). jPDL combina tot ce este mai bun din Java si tehnicile declarative de programare si permite dezvoltatorilor sa isi structureze software-ul in jurul unui graf de procese usor de inteles. Aceasta abordare descrie procesele de business intr-un dialect comun care permite oamenilor de business si dezvoltatorilor sa vorbeasca aceeasi limba.

JBoss jBPM contine un designer visual bazat Eclipse care simplifica dezvoltarea jPDL. Acest designer visual JBoss jBPM suporta atat o vizualizare grafica cat si cod XML a procesului de business dezvoltat, permitand ca oameni cu diferite niveluri de cunostinte de programare sa fie capabili sa colaboreze.

ARHITECTURA INCAPSULABILA
JBoss jBPM este facut sa ruleze de sine statator sau poate fi incapsulat in orice aplicatie Java sau framework de programare, cum ar fi JBoss Seam. Natura incapsularii sale este complet personalizabila conforma cu cerintele aplicatiei. In plus, arhitectura JBOSS jBPM asigura extensibilitate si personalizare la orice nivel.

JBoss jBPM este creat sa suporte medii si limbaje de process multiple, si anume jPDL, BPEL etc. Aceasta abilitate de a suporta limbaje multiple de proces reprezinta un diferentiator cheie, care permite atat dezvoltatorilor de procese cat si dezvoltatorilor de aplicatii web sa utilizeze o platforma unificata pentru crearea unei mari varietati de aplicatii.

INTEGRARE CU JBOSS SEAM
JBoss Seam este un framework pentru crearea aplicatii enterprise si Web 2.0 bazate pe EJB3, Java Server Faces (JSF), AJAX si alte tehnologii inovatoare. JBoss jBPM cu JBOss Seam, dezvoltatorii sunt capabili sa scrie mult mai usor aplicatii cu workflow-uri complexe si interactiuni utilizatori.

SCALABILITATE LA NIVEL ENTERPRISE
JBoss jBPM poate fi folosit cu JBoss Enterprise Application Platform si beneficia de fundatia acesteia pentru aplicatii care necesita performanta si scalabilitate superioara. In plus, JBOSS jBPM poate fi folosit cu alte servere de aplicatii cum ar fi BEA WebLogic Server si IBM WebSphere Application Server.

Platforme si standarde suportate

Cerinte minime de system
• JDK 1.4 sau mai mult (recomandat 1.4.2)
• JDK 5 sau mai mult (recomandat si necesar cand se foloseste EJB 3.0)
• 512 MB RAM
• 300MB spatiu pe hard disc

Sisteme de operare suportate
• JBoss jBPM este 100% Java si de aceea interopereaza cu majoritatea sistemelor de operare capabile sa ruleze Java Virtual Machine (JVM), si anume Windows, UNIX, Linux.

Baze de date suportate
Intrucat JBoss jBPM foloseste Hibernate pentru accesul la bazele sale de date,
conlucreaza cu orice baza de date conforma JDBC care suporta Hibernate: Oracle,
MySQL, Hypersonic SQL, PostgreSQL etc.


Alte produse similare