• WinGate Internet Sharing and Management

Distributie / WinGate Internet Sharing and Management

V-ati saturat sa asteptati terminarea jocurilor online ale copiilor dumneavoastra pentru a va putea citi e-mailul? Ca administrator de retea sunteti impovarat de costurile satisfacerii in egala masura a traficului existent pentru fiecare angajat al companiei?

In cautarea celei mai bune solutii pentru rezolvarea acestor probleme, alegerea cea mai potrivita o reprezinta cu siguranta WinGate Proxy Server.

WinGate este ideal pentru:
• Utilizatori casnici cu o singura conexiune la Internet
• Afaceri mici si mijlocii
• Internet Caffe-uri
• ISP
• Rularea aplicatiilor bazate pe Internet Sharing

Internet Sharing rapid
WinGate va realiza share pentru majoritatea tipurilor de conexiuni la Internet cu cel mai mic efort, permitand utilizatorilor multipli sa acceseze simultan Web-ul, sa-si acceseze contul de e-mail, sa trimita sau sa primeasca mesaje ca si cum legatura existenta pentru utilizator ar fi una directa. Fie cazul in care este o simpla linie dial-up sau o solutie de banda larga, WinGate va poate ajuta (valabil in concluzie pentru orice tip de conexiune). Cererea dumneavoastra va fi prelucrata rapid indiferent de tipul de aplicatie web sau protocolul de Internet, prin exemple fiind browserele Web, mesaje online, FTP sau SSL. WinGate suporta de asemenea caracteristicile DirectPlay pentru jocuri pe Internet si rulare in timp real al obiectelor audio/video.

Control asupra accesului la Internet
Prin WinGate lista utilizatorilor precum si diferitele politici sau limitari aplicate de administratorul de retea pot duce la o mai buna distributie si repartitie a traficului in functie si de nevoile companiei. Inregistrarea precum si traficul pot fi monitorizate cu usurinta pentru a avea astfel un tablou complet asupra activitatii desfasurate. Astfel se poate realiza impactul deosebit pe care solutia WinGate o poate avea asupra Internet caffe-urilor si sprijinul pe care acesta il ofera administratorilor de retea a caror job este de a monitoriza permanent conexiunile realizate.

Elemente de securitate integrate
WinGate ofera o solutie completa de firewall pentru a asigura securitatea conexiunilor realizate la Internet si indepartarea atacurilor venite din partea intrusilor. Siguranta retelei poate fi in continuare asigurata si prin componente optionale de plug-in, disponibile separat, ce pot scana datele primite de virusi sau filtra continutul necorespunzator.

Exista trei tipuri de licente WinGate: Standard, Professional si Enterprise. Exista diferente importante intre cele trei versiuni expuse.

WinGate VPN
Disponibil separat sau ca o extra-optiune pentru WinGate proxy server, WinGate VPN permite utilizatorilor sa se conecteze via LAN. Wingate VPN cripteaza sigur toate datele trimise pe o retea publica pentru a preveni interceptarea acestora. Toate datele sunt protejate prin modul de criptare twofish pe 128 de biti si sunt acceptate standard pe SSL. Sistemul VPN este complet functionabil pe o baza de transmisie a datelor NAT iar firewall-ul inclus poate sa ofere siguranta dorita.

Suport Antivirus
Prin plug-inul de Antivirus instalat pe serverul de WinGate, toate calculatoarele ce folosesc WinGate pe sistemul Internet Sharing pot beneficia de unelte de protectia datelor dezvoltate in laboratoarele Kaspersky. Cand e folosit in legatura cu WinGate, Kaspersky AntiVirus protejeaza majoritatea protocoalelor Internet (WWW, POP3, SMTP, FTP,etc.) pe gateway. In plus, orice server ce foloseste aceste protocoale in spatele WinGate are securitatea asigurata astfel exinderea domeniului de siguranta se face la nivel de retea.

Server de Email POP3 SMTP
Emailul dumneavoastra este acum integrat intr-o solutie familiara de tip Internet sharing in care puteti avea incredere deplina. WinGate detine acum extensii de functionalitate server de POP3 SMTP ce pot suporta domenii multiple, alias si alte elemente de hosting de email. Procesarea emailurilor va avea astfel loc in interiorul retelei in siguranta, fara a avea grija unor decriptari externe a acestora. In plus, plug-inul optional de Kaspersky AntiVirus instalat pe serverul de WinGate va asigura o mult mai buna stabilitate si protectie a informatiei trimise sau primite.

Suport pentru filtrarea continutului
PureSight este un Plug-in optional disponibil pentru versiunea WinGate 5.0 si contine o tehnologie de tip ACR (artificial content recognition), ce scaneaza continutul paginilor web folosind algoritmi de inteligenta artificiala, permitand programului sa decida in functie de optiunile de conformitate introduse de administratorul de retea, daca pagina poate fi sau nu incarcata. PureSight pentru WinGate pune la dispozitie companiilor uneltele de care acestia au nevoie pentru selectarea exact a continutului paginilor web ce poate deveni util si inlaturarea celui nedorit.

Redirectionare transparenta
Optiunea de redirectionare transparenta adauga un nou nivel de securitate si control prin siguranta conexiunii la nivel de proxy asupra NAT(Network Address Translation). WinGate conecteaza clientii prin WinGate Internet Client(WGIC) o solutie ce folosita de NAT poate extinde functionalitatea modului de redirectionare si a modalitatii de comunicare pe layer de proxy. Facilitatile se pastreaza si pentru plug-inuri, respectiv Kaspersky Antivirus si Puresight.

Firewall si rapoarte Firewall
Datorita arhitecturii WinGate, toate calculatoarele ce folosesc WinGate pentru Internet sharing nu pot fi accesate din orice alta locatie straina retelei sau ariei definite. In plus, serverul de WinGate este protejat de un firewall incorporat ce opreste atacurile hackerilor. Firewall-ul WinGate controleaza toate pachetele ce pornesc sau intra in retea realizand astfel o protectie completa chiar din nodul principal. Raportarile in timp real sunt incluse in firewall-ul de WinGate si dau o mai buna corelare a activitatilor si masurilor intreprinse prin WinGate, ajuta in acelasi timp administratorul de retea in asigurarea sigurantei in cele mai bune conditii.Elementele de informare sunt : data, sursa IP, sursa Port, IP-ul destinatie, Port-ul destinatie, protocol si informatie despre virusi.

Configurare rapida
Nu este necesara nici un fel de configurare manuala. Se instaleaza WinGate pe serverul dorit (care poate fi orice calculator din retea) si intrega retea poate folosi un singur cont de Internet. WinGate contine tehnologia necesara pentru simplificarea cerintelor de Internet sharing si configurarea limitei de acces; aceste tehnologii includ DHCP(Dynamic Host Configuration Protocol), DNS(Domain Name System) si NAT(Network Address Translation).

Extended Network Support (ENS)
Extended Network Support (ENS), inclus pe solutia de server WinGate, include NAT si protectie Firewall. Network Address Translation permite utilizatorilor sa se conecteze prin WinGate fara a necesita aplicatii speciale sau anumite configuratii pe calculatorul client. NAT permite de asemenea sa ofere sharing pentru conexiunea Internet pe baza de sistem de operare mixt (Macintosh, Unix sau Linux). Realizarea cailor de comunicatie in retea pe diverse sisteme sau dispozitive a contribuit la completitudinea platformei de WinGate. Protectia Firewall prin ENS completeaza sectorul de protectie al retelei.

Calea de comunicatie
Caile de comunicatie definite in cadrul retelei duc la fortificarea integrarii diferitelor elemente de retea. Spre exemplu, se poate adauga foarte simplu un dispozitiv wireless la configuratia deja existenta iar resursele se impart pe o singura conexiune la Internet.

Administrare de tip Remote (disponibila numai pentru versiunea Pro)
Modul de administrare de tip Remote permite oricarui utilizator cu drept de acces sa controleze si sa configureze serverul de WinGate de pe oricare calculator cu acces la Internet. Administratorii sunt capabili sa configureze WinGate si setarile de server fara a necesita operarea directa pe server.

Integrare si autentificare pe baza de date de utilizatori de tip NT
WinGate foloseste conturile deja existente pe Windows NT sau Windows 2000. Acest mod de integrare perfecta cu baza de date de utilizatori de tip NT permite administratorilor de retea sa evite inmultirea eforturilor prin refacerea sau redefinirea anumitor conturi deja existente. Utilizatorii de pe fiecare statie de lucru sunt capabili sa se logheze la WinGate simultan prin modul standard de autentificare, evitand astfel accesul multiplu.

Suport pentru conexiunea la Internet
WinGate suporta orice tip de conexiune la Internet incluzand aici modem pe dialup, modem de cablu, ISDN, DSL (ADSL, XDSL), satelit, T1 si T3.Toate versiunile de WinGate vor imparti lungimea de banda conform cu resursele disponibile la Internet, permitand WinGate sa scaleze nevoile imediate ale anumitor utilizatori.

Lista de Ban
Denumita si lista neagra, aceasta optiune ofera administratorilor de retea posibilitatea de a restrictiona accesul la anumit continut direct din WinGate. Continutul ce poate fi filtrat include pagini web, aplicatii si protocoale. Spre exemplu, serverul WinGate poate bloca nu numai pagini web nedefinite, dar de asemenea diferite aplicatii ce se acceseaza prin Internet (programe de chat, etc.).

Reguli
Stabilirea regulilor permite administratorilor control exclusiv asupra accesului la Internet in cadrul retelei. Diferitele optiuni vizeaza in principal alocarea parametrilor de apel si restrictii de timp pentru folosirea Internetului.

Network Address Translation (NAT)
NAT este o tehnologie avansata ce permite conectare distribuita la Internet printr-un server de sharing, iar standardele de securitate nu necesita dezvoltarea extraordinara a securitatii pe statiile de lucru, siguranta celei centralizate fiind de baza. NAT permite cea mai usoara instalare comparat cu un server de proxy traditional deoarece nu necesita instalarea produsului pe fiecare statie in parte sau o configurare manuala a optiunilor de Internet sau a aplicatiilor Internet.

WinGate Internet Client (WGIC)
WGIC pune la dispozitie o alternativa pentru stabilirea manuala a setarilor de server fara a tine cont de limitarile pe care NAT le efectueaza asupra aplicatiilor de tip Internet. WGIC este usor de instalat pe fiecare statie de lucru din retea. Acesta in colaborare cu GDP (gateway discovery protocol) si WRP (winsock redirect protocol), permit comunicatii intre toti clientii de pe serverul de WinGate.

Proxy Server
WinGate a fost primul proxy server bazat pe Windows, introdus pe piata in 1995. In urma dezvoltarii, WinGate a evoluat intr-o solutie completa de natura Internet sharing suporta majoritatea serviciilor de poxy cum ar fi WWW. FTP. SMTP. POP3 si Sock. Ajustarea serviciilor in functie de necesitatile si nevoile companiei reprezinta principala calitate si tinta in dezvoltarea bazei de comunicatie.

Redirectionarea porturilor si hosting pe server
Prin ENS activat, WinGate permite redirectionarea traficului catre serverele de Internet, cu ar fi cele web, de mail sau de jocuri. Redirectionarea porturilor permite accesul vizitatorilor in timp ce gazduirea se face in conditii de siguranta a serverului dar si a retelei.

Apel la cerere
Apelul la cerere permite fie statiilor de lucru din reteaua WinGate si serverului de WinGate sa initieze o conexiune la Internet doar prin plasarea unei cereri. Spre exemplu daca o statie realizeaza o cerere catre o pagina web prin browserul ei, atunci aceasta va fi trimisa catre serverul de proxy WinGate care va obtine informatia. Daca serverul WinGate nu este momentan online, atunci optiunea va obliga conexiunea la Internet.

Autentificare folosind orice metoda de conectare
Posibilitatea de autentificare si monitorizare a utilizatorilor este o preocupare definitorie pentru companiile mici sau corporate. WinGate asista administratorii pentru control precis asupra retelei folosind politici de monitorizare si acces precum si modele de autentificare. Prin orice metoda de conectare (setari de Proxy, WinGate internet Client sau NAT), autentificarea utilizatorilor lucreaza in sensul asigurarii si mentinerii politicilor companiei.

RTSP Proxy
RTSP (Real Time Streaming Protocol) proxy inclus in WinGate permite rularea de aplicatii audio si video. Deoarece RTSP administreaza transferul de date prin socketi de tip UDP mult mai eficient decat NAT, utilizatorii ar vedea cu siguranta performanta imbunatatita a RealPlayer, QuickTime si Windows Media Player.

Optiunea DNS Resolver
DNS resolver pune la dispozitie rezolutie externe de tip DNS pentru clienti si permite accesul pe baza numelor locale. Statiile de lucru locale vor fi integrate in retea printr-un IP corespunzator prin WinGate.

Monitorizarea traficului
Nivelele de trafic ale datelor prin Wingate sunt ilustrate in graficul de monitorizare. Fiecare interfata ( NIC intern, adaptor de dial-up, etc.) pune la dispozitie un raport dedicat si diferit in functie de esenta monitorizarii.

Servere DHCP / DNS
Prin componente server DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) si DNS (Domain Name System) integrate, WinGate asigura configurarea rapida a retelei pentru utilizatori. DHCP poate fi setat pentru asignarea automata a adreselor de IP individuale pentru fiecare statie de lucru, fara a exista riscul unor conflicte pe IP. Avand posibilitatea de configurare a adreselor de IP, serverul de DHCP WinGate pune la dispozitie o solutie pentru IP-uri, de obicei regasita pe nivelul software de tip OS. Componenta server de DNS ruteaza cererile de Internet prin returnarea informatiei necesare, cum ar fi pagini web, catre statia ce a initiat cererea catre serverul de WinGate. Combinarea acestor tehnologii de inalt nivel asigura un setup simplu al retelei cu configurari minime.

Suport pentru conexiuni de tip AOL
WinGate prezinta apel la cerere de la orice calculator din retea folosind AOL drept Internet Service Provider (ISP). O retea de tip WinGate poate utiliza la maxim orice tip de software valabil pentru AOL, cum ar fi browserele sau solutiile de e-mail, de la inregistrare pana la delogare.

Virtual Private Network (VPN)
WinGate prezinta suport pentru solutii de tip VPN ce folosesc limbaj de tip VPN, PPTP (Point-to-Point Tunneling Protocol), permitand unei statii de lucru de pe reteaua WinGate sa acceseze un server VPN extern, fiind in acelasi timp protejat de firewall.

Cascadarea NAT (Network Address Translation)
WinGate se poate conecta via NAT prin orice port privat sau router. Aceasta conexiune multi-punct a fost definita drept cascadare deoarece cererea este purtata pe diverse nivele pentru a satisface cererea generata de statia de lucru.

Monitorizare de tip Dialup WinGate Internet Client (WGIC)
Aceasta optiune prezinta statusul motorului de WinGate (se conecteaza la Internet, conectat la Internet, fara acces la Internet). Monitorizarea de tip Dialup WGIC (denumita si WinGate Engine Monitor) apare in banda de procesare pentru fiecare statie de lucru ce este conectata la serverul de WinGate.

SMTP
Acest serviciu creaza un proxy pentru a controla mailuri ce vin si pleaca prin serverul de WinGate si prin retea, aici fiind incluse aliasi de email, filtrare si blocare SPAM.

Baza de date cu utilizatori extinsa
Optiunea pune la dispozitie o definire globala pentru fiecare utilizator de pe reteaua de WinGate. Baza de date permite de asemenea elemente de autentificare pentru utilizatori si capacitati unice de logare. Regulile pot fi setate pentru un singur utilizator sau pentru un grup de utilizatori.

Wizard de Import/Export
Pentru retelele ce nu utilizeaza o baza de date de tip NT, WinGate va exporta sau importa o baza de date in GateKeeper, direct din fisiere text de tip Word sau Notepad. Aceasta optiune elimina nevoia de redezvoltare pentru baza de date a utilizatorilor chiar daca cea existenta este stocata intr-un fisier text. Aditional, asigurp usurinta recladirii retelei printr-un simplu export al datelor catre un fisier text, fara a necesita reintroducerea manuala a utilizatorilor.

Autentificarea clientilor
Folosind modulul de autentificare al clientilor, un utilizator de pe o statie de lucru este directionat sa se inregistreze direct pe serverul de WinGate inainte de a avea acces la Internet. Aceasta actiune permite administratorului de retea sa verifice utilizatorul de pe fiecare statie de lucru si sa stabileasca eventualele reguli per utilizator sau per proxy. Optiunea de control asupra mecanismului de reguli ii confera administratorului de retea posibilitatea de imbunatatire a managementului retelei.

Programarea evenimentelor
Optiunea de programare a evenimentelor ofera posibilitatea automatizarii routinelor de operare prin WinGate, cum ar fi prestabilirea apelurilor la cerere, backup-ul pentru fisierele de tip log catre directoare de stocare, permitand administratorilor sa le configureze printr-o interfata usor de folosit.


Alte produse similare