• Stiri

Citrix faciliteaza furnizarea de aplicatii de inalta performanta si desktop-urilor din Windows Azur

Data: 02 septembrie 2013

Sursa: www.citrix.com


XenDesktop 7 pe Windows Azure extinde optiunile de livrare a companiilor mari si a furnizorilor de servicii

Citrix perminte clientilor enterprise si furnizorilor de servicii sa livreze aplicatii mobile de inalta performanta si sesiuni desktop de Windows Server din platforma cloud a Microsoft Windows Azure cu recent anuntatul Citrix XenDesktop 7. Cu suportul de licentiere pentru serviciile desktop de la distanta (RDS -Remote Desktop Services) pe Windows Azure, Citrix extinde desktop-urile de sesiune (virtuale) pe Windows Azure sa suporte sesiuni live in roaming, multiple tipuri de dispozitive si formate, de asemenea si o interfata utilizator media foarte bogata.

Executia XenDesktop 7 in cloud aloca companiilor abilitatea de a-si gestiona costurile, de a extinde capacitatea la cerere, de a reduce timpul pentru aprovizionare si configurare hardware si de a-si reduce riscurile de dimensionare hardware atunci cand incarcatura serverelor fluctueaza. De asemenea permite furnizorilor de servicii sa se concentreze pe livrarea serviciilor mai degraba decat pe gestionarea infrastructurii necesare. Sesiunile desktop gazduite in cloud de XenDesktop permit stilul mobil de lucru, furnizand orice tip de aplicatie catre orice tip de dispozitiv in orice tip de retea.

Piata pentru sesiunile desktop gazduite in cloud este in crestere ca raspuns la necesitatea de flexibilitate si de costuri reduse ale clientilor enterprise si a IMM-urilor de a livra servicii IT ce permit o forta de munca flexibila. De fapt, Grupul 451 estimeaza ca piata totala a virtualizarii desktop-urilor va ajunge ca oportunitate la 5,6 miliarde de dolari pana in 2015; in plus, prevede un 35% CAGR (rata anuala compusa de crestere) a veniturilor specific pentru desktop-urile gazduite in cloud prin 2015. Desktop-urile virtuale gazduite in cloud cu XenDesktop permit companiilor si furnizorilor de servicii sa introduca noi optiuni de livrare cu o experienta a utilizatorului nemaiavuta pana acum, securitatea datelor si prezenta oricarui dispozitiv, incluzand traditionalele thin clients, de asemenea si numarul in crestere a dispozitivelor mobile.

Sesiunile de desktop gazduite din Windows Azure

Furnizarea sesiunilor de desktop gazduite in Windows Azure permite clientilor Citrix sa beneficieze de implementarea intr-un mediu cloud familiar administratorilor de Windows si sa optimizeze incarcarile de sarcina in Windows. In plus, furnizorii de servicii beneficiaza de abilitatea de a se concentra pe livrarea unor servicii de clasa mondiala, facuta posibila (livrarea) de prezenta globala a Windows Azure mai degraba decat prin gestionarea infrastructurii. Prin ridicarea arhitecturii de referinta existenta Citrix Service Provider pentru Citrix XenApp si Citrix Design Guide pentru Windows Azure, furnizorii de servicii pot creea rapid sesiuni desktop inalta calitate pentru mai multi utilizatori (multi-tenant) bazate pe Windows Azure. Aceasta permite afacerilor de toate marimile sa mobilizeze aplicatiile Windows si sesiunile de desktop bazate pe Windows Server si sa le livreze ca un serviciu nor catre orice tip de dispozitiv.

Despre Citrix

Citrix(NASDAQ:CTXS) este compania cloud ce permite stilul de lucru mobil – imputernicind astfel oamenii sa lucreze si sa colaboreze de oriunde, accesand aplicatiile si datele sigur de pe oricare dispozitiv de generatie noua, cu acceeasi usurinta cu care le-ar fi accesat de la birou. Solutiile Citrix ajuta IT-ul si furnizorii de servicii sa realizeze infrastructuri cloud, permitand virtualizarii si tehnologiilor de retea sa livreze servicii nor de inalta performanta, flexibile si cu costuri reduse. Cu solutii cloud leader de piata pentru mobilitate, virtualizare de desktopuri, retea, platforme nor, colaborare si impartirea datelor, Citrix ajuta organizatiile de toate marimile sa atinga viteza si agilitatea necesara pentru a avea succes intr-o lume dinamica si mobila. Produsele Citrix sunt folosite de mai mult de 260.000 de organizatii si de peste 100 milioane utilizatori pe glob. Venitul anual in 2012 a fost de 2,59 miliarde dolari. Aflati mai multe pe www.citrix.com

Altele

Dioda de date de la Fox-IT, cel mai înalt standard de securitate - 14 februarie 2019
Arhivarea e-mail-urilor în firmele de avocatură - 12 februarie 2019
Prezentare online - MailStore - arhivarea email-urilor o provocare! - 12 februarie 2019
Infoblox - Combaterea amenințărilor DNS - 31 ianuarie 2019
GDPR dupa 25 mai 2018! - 10 ianuarie 2019
Cel mai asteptat eveniment din industria IT - Romsym Day 2018! - 25 octombrie 2018
Vulnerabilitatea parolelor slabe - 06 septembrie 2018
M270 de la WatchGuard surclaseaza competitia - 08 august 2018
NComputing a lansat RX-RDP - 07 august 2018
Red Hat OpenStack Administration 1 (CL110) - 07 august 2018

| Stiri |