• Stiri

Romsym Data Day – raspunsuri la provocarile de business

Data: 28 octombrie 2014

Sursa: http://ittrends.ro


În 23 octombrie a avut loc o nouă ediție a evenimentului Romsym Data Day. Răzvan Balint, Executive Manager, Romsym Data, ne-a vorbit despre noutățile prezentate și planurile de viitor.

Rep.: Recent a avut loc o nouă ediție Romsym Data Day. Ce a adus nou această ediție? Pe ce direcții v-ați concentrat?

Răzvan Balint: Conferința a avut trei sesiuni, o sesiune de business și două de securitate, una generală și una axată pe demonstrații live. În cadrul fiecărei sesiuni am venit atât cu noi parteneri, cât și cu noutăți de la partenerii de acum tradiționali.
Sesiunea de business s-a axat mai mult pe business-ul financiar-bancar, cu accent pe semnătura digitală. În cadrul acestei secțiuni am avut prezentări despre prelucrarea în siguranță a semnăturilor pe dispozitive mobile (parteneri: Softpro, o companie achiziționată recent de Kofax, și Wacom), și despre soluțiile pentru semnături electronice oferite de Kofax. Alte subiecte abordate au fost Red Hat Jboss Middleware, soluția BI pentru raportare, analiză și planificare IBM Cognos Express și despre Minitab, o soluție pentru statistici și grafice de la Mavis Concept.
Pe partea de securitate am prezentat soluții de la Fox – IT, Symantec, WatchGuard, Lumension, Cryoserver și soluțiile GFI FaxMaker 2014 și Manage Engine.
Am mai avut și demonstrații live cu soluțiile: Red Hat Enterprise Virtualisation, Symantec Backup Exec 2014, Orbit GuardControl, Secunia și Netwrix Password Manager.
În prezent ne concentrăm pe soluții relativ mai mici, care sunt mai flexibile și mai potrivite pentru clienți în actualele condiții de piață.

Rep.: Care sunt noii parteneri?

R.B.: Aș enumera Lumension, o combinație de soluții anti-malware, patch management, application control și device control. Malware-ul nu mai este privit doar ca listă ci sunt identificate anumite amenințări, sunt blocate și când apare și definiția lor în whitelist sunt șterse.

Un alt exemplu este Cryoserver, o companie mai mică din Anglia, care oferă soluții de arhivare a e-mail-urilor. Este o aplicație dedicată, la un preț corect. Nu este o aplicație mare care să coste foarte mulți bani.
Aș mai enumera Fox – IT, un partener nou, din Olanda, și care vine cu o tehnologie nouă denumită "diodă de date" și care acoperă și o parte de forensics. Dioda de date este un fel de firewall unidirecțional. Comunicarea este permisă într-un singur sens, fluxul de date trece printr-un appliance care permite transmiterea datelor unidirecțional.
Orbit Guard Control este un SIEM apărut din experiența de zeci de ani a firmei slovace Orbit în optimizarea infrastructurilor, mai ales în domeniul bancar. Noi suntem primul lor distribuitor, ei hotărându-se să facă un produs de sine stătător abia anul acesta în vară.
Prin aceste parteneriate încercăm să acoperim terenul care rămâne neacoperit de aplicațiile mari.

Rep.: De la partenerii mai vechi cu ce noutăți ați venit la Romsym Data Day?

R.B.: Un partener cu care avem deja o relație de business de peste un an de zile este Secunia. Ei oferă o soluție dedicată de patch management.
Red Hat crește văzând cu ochii, prin achiziții. La eveniment am avut o echipă de 5 oameni de la Red Hat care au prezentat soluțiile noi și Open Stack și Jboss.
Am mai avut prezentări și de la partenerii, de acum tradiționali, Symantec și Manage Engine.

Rep.: Care considerați că sunt cele mai importante provăcări IT cu care se confruntă piața românească în acest moment?

R.B.: Sunt mai multe provocări. Unele tehnologice, altele provin din mediul de business, și evident și din climatul politic și economic. Noi încercăm să răspundem la toate, și investim mult în personal și în creșterea profesionalismului lui. Vremea vânzărilor simple de licențe a trecut, acum fiecare verigă din lanț trebuie să arate că aduce plusvaloare pe traseul vânzării de la producător până la client.
Nu uitați că piața IT face parte din piața generală, deci nu poate fi nici cu mult mai bună sau mai rea decât situația generală, care acum numai bună nu e.

Rep.: Ce vă propuneți pentru viitorul apropiat?

R.B.: În primul rând să ne menținem poziția actuală, să ne menținem personalul, și abia după aceea ne putem gândi la un viitor. Dorim să extindem numărul de distribuții și parteneriate, mai este loc, încă sunt soluții foarte bune care nu sunt reprezentate în România și încercăm să convingem acei vendori că merită să se uite și la România, direct, și nu prin alți distribuitori regionali.

Rep.: Pentru Romsym Data, este 2014 un an de creștere sau un an de evoluție mai mult sau mai puțin plafonată?

R.B.: Mai mult plafonată. Chiar dacă cifra de afaceri crește, și chiar și profitul un pic, suntem conștienți că suntem departe încă de a trece de criza economică în țara noastră.

Rep.: Pe ce piețe din regiune mai sunteți prezenți? Cum evoluează acele piețe?

R.B.: Suntem direct prezenți în Republica Moldova și Serbia. Aceste țări au un plan guvernamental în IT, se țin de el, și, relativ vorbind, efervescența pieței IT în aceste țări este incomparabil mai mare decâ cea din România. Mai suntem prezenți în Balcani, indirect prin Serbia, sau în Bulgaria direct din România.

Altele

Dioda de date de la Fox-IT, cel mai înalt standard de securitate - 14 februarie 2019
Arhivarea e-mail-urilor în firmele de avocatură - 12 februarie 2019
Prezentare online - MailStore - arhivarea email-urilor o provocare! - 12 februarie 2019
Infoblox - Combaterea amenințărilor DNS - 31 ianuarie 2019
GDPR dupa 25 mai 2018! - 10 ianuarie 2019
Cel mai asteptat eveniment din industria IT - Romsym Day 2018! - 25 octombrie 2018
Vulnerabilitatea parolelor slabe - 06 septembrie 2018
M270 de la WatchGuard surclaseaza competitia - 08 august 2018
NComputing a lansat RX-RDP - 07 august 2018
Red Hat OpenStack Administration 1 (CL110) - 07 august 2018

| Stiri |