Dioda de date de la Fox-IT, cel mai înalt standard de securitate

Dioda de date de la Fox-IT, cel mai înalt standard de securitate

Sursă – www.romsym.ro

Securitatea cibernetică joacă acum un rol central în cadrul aplicațiilor critice gestionate în industria energetică. Funcționarea neîntreruptă și corectă a infrastructurilor critice este crucială pentru societatea de astăzi. Oamenii se așteaptă ca energia să iasă din prize, apa să curgă din robinete, însă pentru ca acestea să funcționeze în acest mod este necesar ca datele generate în mediul de producție (ICS) sa fie transmise în timp real către mediul business (IT). Această transmitere presupune crearea de conexiuni în rețea insă aceste conexiuni ar putea fi utilizate și în alte scopuri decât schimbul de date între mediul de producție și rețeaua de business.
Rețelele de business sunt conectate la Internet, atunci când există legături între rețelele de business și mediile de producție (ICS) aceste sisteme devin vulnerabile la malware și alte atacuri cibernetice. În cele din urmă, dacă această vulnerabilitate este exploatată apare riscul compromiterii disponibilității și integrității sistemelor de producție și a elementelor critice.
În decursul ultimului deceniu, am văzut multe cazuri în care infractorii cibernetici au atacat și s-au infiltrat cu succes în rețele de producție și au provocat daune uriașe, întârzieri în producție și pierderi financiare. Sistemele ICS și infrastructurile critice reprezintă ținte strategice pentru persoanele rău intenționate având în vedere impactul pe care îl vor avea asupra societății prin perturbările cauzate de aceste atacuri. Unitățile de producție care fac parte din infrastructura critică sunt supuse constant amenințărilor digitale.
Ca opțiuni de securizare a rețelei am putea menționa un Firewall puternic sau Air gap. Dioda de date de la Fox-IT oferă avantaje mari față de un firewall. De ce? Prin proiectare, un firewall este vulnerabil din trei motive: este firmware, are software rulat pe acesta și modul în care rulează necesită configurare. Mai mult, costurile de întreținere și gestionare sunt mult mai mari în comparație cu dioda.
Air gap-ul implică segregarea completă a rețelelor. Cu toate acestea, această abordare de securizare este controversată și are un impact negativ asupra productivității. Separarea infrastructurilor de producție în întregime de orice conexiune de rețea este una dintre soluțiile pe care mulți dintre experții în securitate le-au adoptat, însă aceasta nu este o opțiune dorită, deoarece afectează necesitatea transmiterii datelor de producție celorlalte departamente ale companiei; valoarea a ceea ce facem este reflectată în datele pe care le analizăm, interpretăm și distribuim, schimbul de date este inevitabil și valoros.
Dioda de date de la Fox-IT este o soluție care protejează activele împotriva amenințărilor digitale, asigurând, în același timp, că datele din producție pot fi partajate cu, de exemplu, sediul central și de acolo cu alte departamente. Conexiunea de rețea unidirecțională, impusă de dioda de date de la Fox-IT, oferă cel mai înalt nivel de securitate disponibilă. Împiedică accesul nedorit la rețelele de afaceri și sistemele critice, fără a obstrucționa fluxul liber de informații.
Tehnologia unică folosită de Fox-IT permite companiilor să trimită informații de la o locație “A” la alta – nu și invers – astfel se pot monitoriza la nivel central diferitele locuri de producție. Acest lucru este realizat fără deschiderea rețelei individuale și, astfel disponibilitatea și integritatea acesteia sunt menținute. În același timp, schimbul de informații cu sediul central este încă posibil. Setarea recomandată include o diodă de date Fox-IT unitate hardware și un server proxy pe fiecare parte a unității pentru a transforma protocoalele bidirecționale în protocoale unidirecționale; aceste servere proxy sunt echipate cu soluții software la cheie pentru conexiunea la mediile de producție și asigurarea transferului de date securizat. Prin impunerea ca datele să trimise într-o singură direcție atacurile sunt fizic imposibile.Puteți testa funcționalitățile diodei de date de la Fox-IT solicitând o întâlnire și o demonstrație live realizată de unul dintre experții Romsym Data – distribuitor autorizat Fox-IT în România! (Contactați-ne: +4 021 323 14 31, romsym@romsym.ro)

Contact

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com

  Cart