• GFI Archiver

Distributie / GFI Archiver

Arhivator de posta electronica pentru mesaje interne si externe

Unealta de arhivare posta electronica pentru toate mesajele companiei
GFI MailArchiver ofera un sistem de arhivare posta electronica usor de utilizat, activind arhivarea tuturor mesajelor interne si externe intr-o singura sau mai multe baze de date de tip SQL reducind astfel efortul suportat de fisierele de tip PST. Acesta permite cu usurinta accesul centralizat al utilizatorilor la mesajele vechi printr-o interfata de cautare de tip web si restaurarea lor imediata printr-un singur click.

De asemenea, GFI MailArchiver va ajuta sa indepliniti cu usurinta reglementarile privind stocarea mesajelor (cum ar fi standardul Sarbanes-Oxley).GFI MailArchiver for Exchange utilizeaza functiile de jurnalizare ale Exchange server 2000/2003 furnizind o incomparabila scalabilitate si fiabilitate la un cost competitiv. Exchange server jurnalizeaza toate mesajele intr-o casuta postala proprietara din care dupa aceea GFI MailArchiver recuperaza mesajele, compreseaza atasamentele si arhiveaza totul pe un server Microsoft SQL.

Principalele caracteristici al produsului

- Nu modifica sistemul de posta electronica Exchange Server.
GFI MailArchiver optimizeaza functiile de jurnalizare ale Exchange server furnizind o scalabilitate si fiabilitate fara precedent. Alte solutii de arhivare inlocuiesc mesajul cu o legatura la baza proprie de date – acesta introducand un punct critic care poate duce la caderea intregului sistem de posta electronica.
GFI MailArchiver lucreaza in paralel si nu interfereaza in nici un mod cu operatiile efectuate de Exchange.

- Reduce efortul administrativ prin stocarea mesajelor intr-o baza de date standard SQL.
Din cauza faptului ca mesajele sunt stocate intr-o baza de date SQL standard, operatiile de backup si restore sunt foarte simple, eliminand necesitatea unor unelte speciale de backup pentru Exchange.

- Suport pentgru baze de date multiple si suport pentru management "automat" al bazei de date
Este posibila arhivarea mesajelor de posta electronica in multiple baze de date – aceasta rezolva problema introdusa de o baza de date de mari dimensiuni, lenta si care necesita mai multa mentenanta. GFI MailArchiver permite arhivarea mesajelor automat intr-o noua baza de date dupa un timp bine determinat, de ex. lunar sau trimestrial.

- Reduce cerintele de stocare a mesajelor
GFI MailArchiver comprima si decomprima atasamentele "on the fly", ceea ce duce la economii remarcabile de spatiul de stocare comparativ cu stocarea atasamentelor in Exchange. In plus stocarea mesajelor in SQL Server este mai eficienta cu pina la 80% fata de stocarea in fisiere de tip PST. In plus, exista mai multe facilitati si utilitare de compresie si backup pentru SQL Server decit pentru Exchange. Un avantaj in plus este faptul ca GFI MailArchiver arhiveaza o singura copie a unui atasament trimis catre mai multi destinatari.

- Cresterea performantei serverului Exchange prin reducerea spatiului de stocare a mesajelor pe server
Daca toate mesajele companiei sunt stocate pe un server Exchange performantele acestuia se vor degrada in timp. Mutind mesajele vechi pe un server MS SQL asigura o structura compacta a storage-ului Exchange ceea ce duce la mentinerea performantelor sistemului de posta electronica la niveluri ridicate.

- Arhivarea tuturor mesajelor pe un server Microsoft SQL
GFI MailArchiver for Exchange ofera posibilitatea de centralizare a mesajelor intr-o singura locatie fizica prin extragerea mesajelor din multiple locatii. De ex. o organizatie care opereaza in U.S., U.K. si Australia poate dori sa arhiveze mesajele din toate filialele lor intr-o locatie centrala – filiala U.S.

- Permisiuni de vizualizare tip grup Active Directory
GFI MailArchiver permite acordarea unui utilizator a drepturilor de vizualizare pentru toate mesajele ce apartin unui grup Active Directory. De ex. directorul de vanzari va avea posibilitatea de a vizualiza toate mesajele trimise sau primite de echipa sa.

- Aplicarea usoara a politicilor companiei referitoare la posta electronica
Existenta unui "depozit" central de stocare a mesajelor face foarte usoara cautarea unui mesaj dupa un text particular si aplicarea pe loc a oricarei politici a companiei in privinta postei electronice.

- Suport pentru alte tipuri de servere de posta electronica
GFI MailArchiver poate fi utilizat impreuna cu Exchange Server sau cu alte sisteme de posta electronica datorita posibilitatii de a extrage mesajele de pe un server care suporta IMAP si Active Directory.

- Sfirsitul iadului PST
Folosirea GFI MailArchiver elimina necesitatea ca utilizatorii sa-si arhiveze singuri mesajele in fisiere de tip PST pe discul local. Aceste fisiere PST pot sfirsi prin a deveni foarte mari, facind cautarea si backup-ul dificile. Multi utilizatori nu stiu cum sa-si organizeze corect propriile fisiere PST. Cu GFI MailArchiver, utilizatorii pot cauta prin intermediul interfetei web si isi pot aduce mesajele din baza de date SQL, decit sa le caute intr-o multitudine de fisiere PST stocate pe disc pentru a gasi un anumit mesaj.

- Ajuta la respectarea standardului Sarbanes-Oxley
Conform reglementarilor actului Sarbanes-Oxley 2002 si Security and Exchange Commission (SEC) , companiile publice trebuie sa faca dovada ca auditurile si controalele interne sunt bine puse la punct si procesele lor sunt capabile sa produca o constatare corecta a datelor.
Companiile trebuie sa retina toata corespondenta creata, trimisa sau primita "in legatura cu un audit sau recenzie" a unei companii publice pentru o perioada de 7 ani, in timpul acestei perioade inregistrarile trebuiesc sa nu fie sterse sau reinregistrate.
Acestea includ orice inregistrare electronica, cum ar fi un mesaj de posta electronica, in particular cele referitoare la subiecte, departamente sau indivizi implicate in proceduri de audit. Nerespectarea acestora este o crima care se pedepseste cu inchisoare de pina la 10 ani. (valabil in jurisdictia S.U.A.)

- Ajuta la respectarea altor acte si reglementari
De asemenea, GFI MailArchiver este o unealta de valoare care este in conformitate cu urmatoarele:
E-Comm act 2002, BS 7799-2/2002, Enterprise act 2002, Decreto del Presidente del Consiglio dei Mnistri (8 febbraio 1999) si altele.

- Optional exclude mesaje de la anumiti utilizatori

Daca este necesar, GFI MailArchiver poate fi configurat sa ignore mesaje de la si catre anumiti utilizatori.


Alte produse similare