• GFI FaxMaker

Distributie / GFI FaxMaker

Fax Server de reţea pentru Exchange/SMTP

A trimite fax manual este un procedeu complet învechit. Un fax server garantează un cost redus şi creşterea calităţii şi imaginii în faţa clientului. Procesul de trimitere a faxului este mult mai scurt şi faxurile primite sunt automat integrate cu sistemul actual de poştă electronică.

Cu peste 100.000 de fax server-e livrate de la apariţie şi numeroase premii ale industriei de profil, GFI FAXmaker este cel mai important şi calitativ fax server care s-a impus prin siguranţa, uşurinţa în utilizare şi administrare şi bineînţeles preţ.

GFI FAXmaker pentru Exchange/SMTP excelează în integrarea perfectă cu server-ul de poştă electronică.Acest lucru permite utilizatorilor să trimită şi să recepţioneze faxuri şi SMS/mesaje text direct din clientul de poştă electronică făcând GFI FAXmaker uşor de învăţat şi utilizat. Folosind mecanismele infrastructurii de poştă electronică şi Active Directory oferă o incomparabilă scalabilitate, siguranţă şi administrare fără probleme.

Integrarea cu Active Directory reduce administrarea
GFI FAXmaker pentru Exchange/SMTP a fost proiectat de la bun început ca să minimizeze administrarea. Se integrează cu Active Directory şi prin urmare nu necesită o administrare separată a bazei de date de utilizatori. Setările referitoare la utilizatori pot fi aplicate direct în grupurile şi utilizatorii din Windows.

Suportă Microsoft Exchange 2000/2003/5.5
GFI FAXmaker se integrează cu Exchange Server 2000/2003 printr-un conector standard Exchange SMTP. Nu are plan de actualizări pe Active Directory. Aceasta face ca GFI FAXmaker să fie scalabil şi indiferent la noi versiuni şi service pack-uri de Exchange. Microsoft Exchange 5.5 este suportat dacă este creată o regulă de rutare pe conectorul de Exchange 5.5 SMTP. GFI FAXmaker poate fi instalat pe Exchange Server (dacă se utilizează 2000/2003), sau pe o maşină separată în acest caz nefiind nevoie de altă instalare de program pe serverul Exchange.

Suportă Fax peste IP (FOIP)
GFI FAXmaker oferă funcţionalitate de fax peste IP (FOIP) şi permite trimiterea de faxuri pe Internet atât de uşor integrându-se cu infrastructura existentă de IP cum ar fi IP-enabled PABX. GFI FAXmaker FOIP poate fi utilizată pentru implementarea LCR (Least Cost Routing); aceasta rezultă în costuri eficace realizate printr-o reducere de convorbiri internaţionale întrucât aceste convorbiri au fost transformate în nişte convorbiri locale în ţara destinatarului. FOIP poate fi folosit dacă echipamentele şi programele alocate sunt de tip FOIP.

Suportă servere Lotus Notes & SMTP/POP3
GFI FAXmaker se integrează prin protocolul SMTP/POP3 cu Lotus Notes şi orice server SMTP/POP3. Poate fi instalat pe serverul de poştă electronică sau pe altă maşină separat. În cazul Lotus Notes adresa @FAX este suportată.

Automatizarea rutării faxurilor expediate/primite
GFI FAXmaker poate ruta automat faxurile intrate către căsuţele poştale ale utilizatorilor sau către o imprimantă specificată bazată pe un număr DID/DDI/DTMF ori pe o linie de fax care să recepţioneze. Faxurile pot fi trimise către un director public ori asignate unui port de fax al unei imprimante de reţea.

Gateway de SMS/text permite utilizatorilor trimiterea de SMS/mesaje text de pe staţia lor de lucru GFI FAXmaker SMS gateway permite utilizatorilor de reţea să trimită mesaje SMS de pe staţia lor de lucru; aceasta permite contactarea facilă a colegilor de servici şi asociaţilor care se află pe drum sau plecaţi de la birou. Utilizarea SMS gateway, mai degrabă decât un telefon mobil, este mai rapidă (nu necesită folosirea tastaturii telefonului) şi elimină costul unui mesaj SMS. Mesajul SMS poate fi trimis via un serviciu SMS de pe internet sau printr-un telefon mobil sau cartela mobilă PCMCIA. Gateway SMS poate trimite de asemenea alerte administrative, de exemplu să notifice administratorul de întreruperile critice ale sistemului sau probleme în aplicaţii. Orice aplicaţie bazată pe poştă electronică poate trimite mesaj SMS via GFI FAXmaker SMS gateway. Un jurnal central de mesaje SMS permite controlul utilizării SMS.

Suportă multiple servere de poştă electronică şi cluster-e
Din cauza infrastructurii flexibile, GFI FAXmaker poate trimite şi receptiona faxuri pentru utilizatori de la diferite servere de poştă electronică. Suportă un mixaj de servere Exchange 5.5, Exchange 2000/2003 şi chiar servere SMTP/POP3. Clustere active şi pasive sunt pe deplin suportate deoarece GFI FAXmaker nu cere nici un program instalat pe server-ul de poştă electronică; se configurează ambele servere de poştă într un cluster care poate trimite şi recepţiona faxuri via GFI FAXmaker.

Fax server robust şi accesibil GFI FAXmaker include un fax server robust care poate livra până la 32 de linii per fax server utilizând plăci de fax sau ISDN. Pentru instalări mai mici fax modemurile pot fi de asemenea folosite. GFI FAXmaker suportă driver-e de fax pentru Windows 2000/XP/2003 de la mai mulţi producători hardware.

Suportă nativ ISDN
GFI FAXmaker suporta nativ ISDN, permiţând folosirea de plăci active ISDN ieftine şi oferind astfel posibilitatea de a avea mai multe linii de fax şi rutare la intrare la o fracţiune din preţul unei soluţii pe bază de plăci multi fax.

Arhivarea faxurilor cu GFIMailArchiver, SQL sau alte soluţii de arhivare
GFI FAXmaker permite arhivarea tuturor faxurilor cu GFI MailArchiver pe o bază de date SQL sau pe o adresă de poştă electronică. GFI MailArchiver este o soluţie de arhivare mesaje de poştă electronică care stochează toate mesajele într-o bază de date SQL şi permite astfel utilizatorilor căutarea mai uşoară a faxurilor şi mesajelor vechi. GFI FAXmaker poate fi configurat să trimită toate faxurile la GFIMailArchiver, permiţând utilizatorilor să caute faxuri vechi în acelaşi mod ca mesajele de poştă electronică. Cu modulul de OCR, faxurile pot fi căutate pe baza textului pe care îl conţin.

Modulul opţional de citire şi rutare OCR
Modulul opţional OCR poate fi utilizat la conversia tuturor faxurilor primite într-un format text lizibil utilizând tehnologia Optical Character Recognition (OCR) şi mai apoi redirecţionarea acelui fax către utilizatorul final prin găsirea destinatarului cu ajutorul cuvintelor cheie de exemplu prenumele acelui utilizator sau funcţia respectivului. Dacă GFI FAXmaker nu găseşte corect destinatarul va redirecţiona faxul către un destinatar/rută predefinit. Această caracteristică este special pusă la dispoziţie dacă se plănuieşte arhivarea tuturor faxurilor, căutarea după un anumit fax fiind facilă.

Filtrul fax junk
GFI FAXmaker include un filtru junk fax care poate şterge faxurile spam bazându-se pe numărul expeditorului.

Trimiterea de faxuri din orice aplicaţie
Pentru a trimite un fax, utilizatorii imprimă din programul „MS Word" către imprimanta GFI FAXmaker, sau creează un mesaj nou în clientul de poştă electronică (de exemplu Outlook sau Outlook Web Access). Utilizatorul selectează destinatarul faxului din Outlook Contacts List (agenda de nume) sau introduce numărul de fax direct. După ce face click pe butonul „send" (trimitere), faxul este trimis şi utilizatorul recepţionează un raport de transmitere în propria căsuţă poştală.

Recepţionează faxuri în clientul de poştă electronică – în format fax sau PDF
GFI FAXmaker livrează faxuri în căsuţa poştală a utilizatorului în format tif (fax) sau pdf (Adobe). Aceasta permite utilizatorului să verifice faxurile primite de oriunde din lume utilizând un client de poştă obişnuit (exemplu Outlook) sau un client pe bază de web (exemplu Outlook Web Access). Recepţionând faxuri în format pdf înseamnă că poate fi redirecţionat către oricine şi de asemenea poate fi integrat cu sistemul de arhivare de documente sau procedurile software pentru fluxurile operaţionale.

Permite trimiterea/recepţia faxurilor via technologia mobilă
Cu ajutorul GFI FAXmaker Gateway clientul de poştă electronică de pe „handheld" cum ar fi Blackberry şi Pocket PC (de la 2003 în sus) poate trimite faxuri. Clienţii de poştă electronică Blackberry şi Pocket PC pot recepţiona şi faxuri sau rapoarte fax ca mesaj. Dispozitivul Blackberry are un program de vizualizare de fişiere tip PDF care se integrează perfect cu capabilităţile PDF ale lui GFI FAXMaker; majoritatea Pocket PC 2003 au de asemenea un program de vizualizare PDF. Atâta timp cât avem un program de vizualizare capabil să recepţioneze faxuri, telefoanele mobile tip GPRS ce au un client de poştă electronică pot utiliza GFI FAXmaker în acelaşi mod ca handheld-urile.

Suportă contacte (agendă) Outlook
Nu este necesar să păstraţi separat agenda pentru fax deoarece trebuie doar să selectaţi destinatarul prin câmpul „Business Fax" din Outlook Contacts List sau Global Address Book. Nu necesită duplicarea intrării de adresa.

Se poate ataşa documente Office, PDF, HTML şi alte fişiere
Utilizatorii pot ataşa fişiere Microsoft Office, PDF, HTML, şi altele la faxul lor. Acestea se transmit în format fax pe server-ul de fax. Comanda „Send to Mail Recipient" disponibilă în suita Microsoft Office şi alte aplicaţii, poate fi utilizată prin urmare pentru a trimite rapid un document ca fax.

Automatizarea integrării aplicaţiilor şi fuziunea mesajelor de poştă electronică cu NetPrintQueue2Fax

GFI Faxmaker NetPrintQueue2Fax este o caracteristică ce permite introducerea unui număr de fax într-un document şi posibilitatea de a imprima acel fax din aproape orice aplicaţie de oriunde din reţea fără a înscrie un număr de fax separat. Această caracteristică este în special la îndemâna alicaţiilor de contabilitate; o factură poate fi trimisă simplu prin numărul de fax înscris în document. Nu necesită dezvoltare şi integrare de aplicaţii.

Difuzarea faxurilor utilizind fuziunea poştei electronice cu Microsoft Office
Utilizând facilitatea de fuziune a poştei electronice cu Microsoft Word/Office puteţi trimite faxuri personalizate. Din cauză că Microsoft Office suportă ODBC lista destinatarilor poate fi recuperată din orice sursă, incluzând aici Microsoft SQL Server, Microsoft Access şi altele.

Suport pentru Citrix
Clientul GFI Faxmaker poate rula pe un terminal server Citrix. În acest fel utilizatorii Citrix pot trimite faxuri când sunt conectaţi pe Citrix.


Alte produse similare