• GFI MailEssentials

Distributie / GFI MailEssentials

GFI MailEssentials

Datorita numarului mare de mesaje frauduloase, nepotrivite si neplacute care sosesc in fiecare zi pe adresele de posta electronica ale organizatiilor, protectia impotriva spam-ului este o componenta vitala in strategia de securitate a retelei. Aceste mesaje consuma timpul utilizatorilor si resursele retelei si pot fi periculoase.

GFI MailEssentials ofera protectie la nivelul serverului impotriva spam-ului si elimina nevoia de a instala si actualiza software antispam pe fiecare statie.

GFI MailEssentials ofera o rapida initiere (instalare) si o rata ridicata de detectare a spam-ului utilizind analiza Bayesian si alte metode - nu necesita configurare , foarte putine alarme false trecind automat de whitelist si abilitatea de a se adapta automat la mediul de posta electronica pentru a ajusta si imbunatati in mod constant detectia de spam.

GFI MailEssentials elimina peste 98% din spam-ul din retea! GFI MailEssentials detecteaza si blocheaza mesajele "phishing" printr-un sistem URI (Uniform Resource Identifier) si verificari prin cuvinte cheie. In plus fata de filtrarea anti-spam si protectia anti-phishing GFI MailEssentials aduce nou unelte de management al mesajelor pentru server-ele de posta electronica: disclaimers, mail monitoring ,internet mail reporting ,list server ,server-based auto replies and POP3 downloading.

Principalele caracteristici ale produsului

• Anti-spam si anti-phishing la nivelul serverului
GFI MailEssentials foloseste o abordare bazata pe server si se instaleaza pe serverul de posta electronica sau gateway eliminind instalarea produselor anti-spam si anti-phishing pe desktop-uri si efortul necesar adminstrarii software-ului de tip client care implica invatarea utilizatorilor ca sa creeze reguli anti-spam si pierderea de timp pentru actualizarea lor ulterioara. Pe linga toate astea acest sistem tip client nu previne umplerea server-ului de mesaje spam.

• Tehnologia filtrarii Bayesian
Filtrarea Bayesian este recunoscuta in lume de catre experti si publicatii ca cea mai buna metoda de capturare a spam-ului. Filtrul Bayesian utilizeaza o abordare matematica bazata pe spam cunoscut si mesaje valide. Acesta ofera un formidabil avantaj asupra altor solutii de anti-spam care folosesc verificari pe cuvinte cheie sau bazate pe semnaturi descarcate cunoscute ca fiind spam.
Filtrul GFI MailEssentials Bayesian utilizeaza o formula matematica si un set de date care este creat special pentru instalare: Datele spam sunt actualizate continuu de catre GFI si sunt descarcate automat de GFI MailEssentials si toate datele ham sunt colectate automat din mesajele expediate. Aceasta inseamna ca filtrul Bayesian invata constant trucurile spam noi si spam-eri nu pot sustrage setul de date folosite. Acest rezultat duce la rata de detectie de 98+% ,dupa perioada de invatare necesara de 2 saptamini.

Pe scurt, filtrarea Bayesian are urmatoarele avantaje:
1. Se uita la intregul mesaj spam, nu doar la cuvinte cheie ori semnaturi cunoscute spam
2. Invata de la mesajele expediate (ham) si dupa aceea reduce mult alarmele false
3. Se autoadapteaza din timp in timp invatind despre spam-ul nou si noile mesaje valide
4. Setul de date este unic pentru organizatie si este imposibil sa-i faci bypass
5. Este international si multilingvistic

• Descarca actualizari in profilul bazei de date spam
GFI MailEssentials poate descarca actualizari in profilul bazei de date Bayesian spam de pe site-ul GFI asigurindu-se ca este ultima versiune de tehnici spam.
GFI MailEssentials mentine actualizat profilul bazei de date spam prin lucrul cu un numar de organizatii colectoare de spam ce ofera continuu mostre de spam.

• NOU – Protejeaza utilizatorii impotriva amenintarii mesajelor phishing
GFI MailEssentials ofera abilitatea detectiei si blocarii amenintarilormesajelor phishing prin Phishing URI Realtime Blocklist (PURBL).
GFI MailEssentials PURBL detecteaza mesajele phishing prin compararea Uniform Resource Identifiers (URIs) prezent in mesaj cu o baza de date URI care are toate atacurile cunoscute de phishing si deasemenea se uita dupa cuvinte cheie phishing in URI.

• Sorteaza mesajele spam in directorul de mesaje junk al utilizatorului
GFI MailEssentials ne ofera posibilitatea de a alage ce dorim sa facem cu mesajele spam. Se pot sterge , muta in alt director , se poate pune mesajul spam pe un cont public de posta electronica sau director ori se poate trimite in directoarele setate in inbox-ul fiecarui utilizator (de ex. directorul de mesaje junk). Aceasta permite utilizatorilor o facila revizuire a mesajelor marcate ca find spam.

• Server de lista pentru lista newsletter si discutii
Server-ul de lista este cea mai buna metoda de distributie a newsletter organizatiilor de cind s-a automatizat permisiunea utilizatorilor de a se inscrie sau de a renunta la o inscriere avuta (ceruta de reglementarile anti-spam). Oricum pina in prezent server-ele de lista au fost scumpe si greu de administrat si nu se integrau cu Exchange Server.
GFI MailEssentials se integreaza cu Exchange Server si se poate folosi MS Acces sau MS SQL Server ca backend. Ambele liste de newsletter si discutii sunt suportate.

• Usor de modificat motorul Bayesian via public folders
Administratorii pot foarte usor sa modifice motorul Bayesian prin dragg & dropp mesaje spam sau ham catre public folder-ul specificat.
GFI MailEssentials invata de la mesajele spam si ham care sunt luate din aceste directoare pentru a imbunatati rata de detectie a spam-ului. Administratorii pot controla accesul la aceste detalii prin folosirea Public Folder security.

• Permisiunea utilizatorilor la whitelist sau blacklist via public folders
GFI MailEssentials asigura accesul utilizatorilor la whitelist sau blacklist de expeditori prin dragg & dropp in public folder-ul specificat. Aceasta asigura utilizatorilor un control mai mare si usurinta in adminstrare.
Administratorii pot controla accesul la aceste detalii prin folosirea Public Folder security.

• Analiza header-ului mesajului si verificarea cuvintelor cheie
GFI MailEssentials analizeaza in mod inteligent header-ul mesajului si identifica spam-ul pe baza informatiilor din cimpul mesajului. Detecteaza header-e falsificate, IP codate , mutatii spam, spam-uri trimise de la domenii invalide si altele. Deasemenea iti permite configurarea cuvintelor cheie astfel incit sa verifici spam-ul cu ajutorul lor.

• Verificarea mesajelor cu ajutorul DNS blacklist (DNSBL)
GFI MailEssentials suporta DNS blacklist (real time black hole list) , care poseda baze de date cu spam-erii cunoscuti. Daca server-ul de posta electronica care expediaza mesaje se afla pe una din aceste liste atunci mesajul este marcat ca fiind spam.
GFI MailEssentials suporta cele mai populare blacklist cum ar fi ORDB, SpamHaus, Spamcop si deasemenea permite administratorilor sa configureze cum doresc server-ele RBL.

• Suporta server-ere SURBL
GFI MailEssentials verifica continutul mesajelor impotriva server-erelor SURBL.
Administratorii pot configura mai multe server-e SURBL , pot adauga propriul server si pot defini prioritatea in verificarea server-elor. Mai multe informatii gasiti la http://www.surbl.org

• Managementul automatizat al whitelist reduce alarmele false
Whitelist iti da o siguranta ca mesajul de la un expeditor privat sau domeniu nu a fost marcat ca fiind spam, permitind mai multe reguli stricte anti-spam.
GFI MailEssentials include o unealta de management pentru whitelist care este in vigoare si care adauga destinatari de mesaje in whitelist. Aceasta reduce alarmele false, fara a fi nevoie de administrare.
Whitelist se poate bizui pe nume de domenii, adrese de posta si cuvinte cheie.

• Vizualizarea instantanee a mesajelor primite de la noi expeditori
Caracteristica de tip noi expeditori ofera utilizatorilor o vizualizare instantanee a mesajelor trimise de oameni cu care nu a existat vreun contact anterior, aceasta ajutind utilizatorii sa-si organizeze mai bine mesajele in clientul de posta electronica.
Dca un mesaj nu a fost gasit ca spam de catre GFI si nu este pe un whitelist atunci modulul "noi expeditori" are abilitatea de a muta mesajul intr-un subdirector, ex. Inbox\New Senders.

• Elimina directory harvesting
Spam-erii din pacate incearca sa ghiceasca adresele destinatarilor prin generarea a mai multor adrese de posta pentru un domeniu; atunci cind trimit mesajul spam la toate adresele GFI verifica validitatea tuturor adreselor incluse in mesajul trimis, ori printr-o cerere la Active Directory ori printr-un suport LDAP si daca nu sunt toate valide , marcheaza mesajul ca spam.

• Rapoarte privind filtrarea de spam si utilizarea postei electronice
Motorul de raportare al bazei de date permite crearea de rapoarte pentru iesirile si intrarile de mesaje. Se poate raporta cantitatea de spam filtrat si care reguli au cauzat cel mai mult spam. Deasemenea se poate genera rapoarte pe utilizator , domenii si utilizare server de posta electronica.

• Suport pentru SPF – Sender Policy Framework
Majoritatea spam-erilor de azi fac spoof pe adresele de posta si atunci este important sa se efectueze o verificare daca mesajul este conceput si trimis de la o adresa falsa. Aceasta poate fi realizata via SPF, care permite utilizatorilor sa testeze daca un mesaj anume este conceput de sursa pretinsa.
GFI MailEssentials for Exchange/SMTP este una din primele solutii comerciale anti-spam care suporta framework. Modulul SPF verifica automat daca mesajul de la o organizatie privata a fost trimis de server de posta inregistrat. Pentru detalii despre SPF vizitati http://www.openspf.org.

• Setarea prioritati pentru fiecare modul anti-spam
Se poate configura ce metoda de captura a spam-ului are prioritate si se poate crea o ierarhie propie.

• Monitorizarea postei electronice
Facilitatea de monitorizare a postei electronice permite pastrarea intr-un singur loc a mesajelor schimbate cu o anumita persoana sau un anume departament. Deoarece se poate configura ca mesajele sa fie copiate catre o adresa de posta, toate mesajele se pot stoca intr-un depozit (store) Exchange sau Outlook pentru a facilita cautarea dupa continut.

• Text de tip antet/nota de subsol/declinarea responsabilitati pentru intreaga companie
GFI MailEssentials permite sa adaugi text de tip declinare responsabilitati la inceputul sau sfirsitul mesajului. Este suportat text simplu sau HTML. Deasemenea se poate include cimpuri/variabile pentru a personaliza textul de declinare a responsabilitati. Se pot crea mai multe tipuri de asemenea texte asociate la un utilizator , grup sau domeniu.

• Arhivarea mesajelor intr-o baza de date SQL
GFI MailEssentials poate arhiva toate mesajele primite sau trimise intr-o baza de date MS SQL Server. Se poate cauta un anume mesaj sau toate mesajele legate de un subiect de discutie pe interfata web inclusa. Arhivarea mesajelor este esentiala din motive de backup si cautare.

• Integrare perfecta cu Exchange Server 200/2003 & 5.5
GFI MailEssentials se integreaza perfect cu MS Exchange 200/2003. Se instaleaza pe serviciul Exchange SMTP si nu necesita configurarea gateway. Prin intermediul protocolului SMTP , GFI MailEssentials lucreaza si cu Exchange Server 5.5 , Lotus Notes si alte server-e SMTP/POP3.

• Verificarea continutului antivirus si antitrojan
Se poate obtine protectie antivirus si antitrojan pentru serverul de posta electronica prin integrarea cu suita GFI MailSecurity.

GFI MailSecurity for Exchange/SMTP este o solutie antivirus, detectoare de exploit-uri , verificare continut mesaj, analiza de amenintari care poate indeparta toate tipurile de amenintari inainte ca acestea sa afecteze utilizatorii de posta electronica.


Alte produse similare